Kerala PSC Assistant Salesman (Civil Supplies Corporation) Previous Year Question Paper

 KERALA PSC QUESTION PAPER: ASSISTANT SALESMAN
KERALA STATE CIVIL SUPPLIES CORPORATION LIMITED




1. Who won the Bharata Ratna award of 2008?
A) Bhimsen Joshy
(B) Pandit Jesraj
(C) Kiran Bedi 
(D) Mandakini Amte

Ans.A

2. The first Youth Olympics was held in :
(A) Italy
(B) Delhi
(c) Singapore
(D) Cape Town

Ans.C

3. The winner of 64th Santhosh Trophy Football:
(A) Kerala
(C) Haryana
(B) Punjab
(D) West Bengal

Ans.B

4. The Kerala ADGP who won the President's Police medal of 2010 :
(A) Jacob Punnoose
(B) Sibi Mathews
(C) Sreelekha
(D) Vincent.M. Paul

Ans.D

5. Saina Nehwal, the winner of Rajiv Gandhi 'Khelratna Puraskar' is a player of :
(A) Badminton
(B) Kabadi
(C) Football 
(D) Volley Ball

Ans.A

6. Who among the following is the U.S. Foreign secretary?
(A) Chelsi Clinton
(B) Gordon Brown
(C) Hillari Clinton
(D) Nicole Bill

Ans.C

7. In which year Right to Information Act came into force?
(A) 2006
(C) 2004
(B) 2003
 D) 2005

Ans. D

8. Which among the following banks got ISO certificate first?
(A) S.B.T.
(B) S.B.I.
(C) P.N.B.
 (D) CanaraBank

Ans.D

9. Hertha Muller, the Nobel Prize (literature) winner of 2009 belongs to :
(A) Austria 
(B) Rumania
(C) Denmark
 (D) Algeria

Ans.B

11.Nandigram', of West Bengal is in the district of:
A) Midnapur
(B) Baharampur
(C) Haldiya
(D) Bardaman

Ans.A



12. Lottery was first started in :
(A) Karnataka
(B) Kerala
(C) Manipur
(D) Meghalaya

Ans.B

13. Which among the following space agencies released the first ever image of entire universe (an all-sky image) very recently?
(A) NASA
(B). ISRO
(C) ESA 
(D) V.S.S.C

Ans.C

14.The code name given to India's first atomic explosion at Pokran in 1974 is :

(A) Buddhan Chirikkunnu
(B) Operation Blue Star
(C) Fat Man
(D) Operation Vijay

Ans.A

15. G. 15, the Economic Organisation of Developing countries was formed in the year :

(A) 1975
(B) 1992
(C) 1985
(D) 1990

Ans.D

16. Which of the following is not a tributary of Bharathappuzha?

(A) Kalppathippuzha
(B) Chandragirippuzha
(C) Kannadippuzha
(D) Thuthappuzha

Ans.B

17. The year in which the Kerala State Road Transport Corporation came into existence?

(A) 1960
 (B) 1965
(C) 1984 
(D) 1957

Ans.B

18. In which district the headquarter of Kerala Agro Machinery Corporation situates?

(A) Ernakulam 
(B) Kollam
(C) Idukki
 (D) Kasargod

Ans.A

19. The largest district in Kerala :

(A) Malappuram
 (B) Kannur
(C) Palakkad
 (D) Pathanamthitta

Ans.C

20. India's only Ayurvedic Mental Hospital is at
(A) Thycad 
(B) Kottakkal
(C) Panniyoor
 (D) Mannoothy

Ans.B

Kerala PSC Assistant Salesman (Civil Supplies Corporation) Previous Year Question Paper
<center>Kerala PSC Assistant Salesman (Civil Supplies Corporation) Previous Year Question Paper</center>
Reviewed by PSC BOOK on 23:23 Rating: 5

No comments:

Post Bottom Ad

Powered by Blogger.