LDC Questions and Answers 2013 - 2014

LDC Expected Questions 2013 - 2014


1. Who is the present Chief Justice of Orissa high court?
Answer. Chokalingam Nagappan


2. Name the personalities who have launched global sim card ‘Jaxtr SIM’ for international travelers:
Answer. Sabeer Bhatia and Yogesh Patel


3. When is the First International Happiness Day celebrated?
Answer. 20th March 2013


4. Who is chosen for Saraswati Samman award 2013?
Answer. Sugathakumari


5. Which Indian state made Malayalam must for its government jobs?
Answer. Kerala


6. Who is named as world’s richest footballer with a net worth of $260 Million?
Answer. David Beckham


7. Where in China 48 metre high Buddha statue was built?
Answer. Xingzi County of Jiujiang City


8. Who was named ‘Sportsperson of the year’ by Tata Steel for her achievements on the occasion of 174th birth anniversary of Jamsetji Nusserwanji Tata?
Answer. Deepika Kumari


9. Who won the inaugural Physics Journalism Prize sponsored by the Institute of Physics and Science and Technology Facilities Council?
Answer. Anil Ananthaswamy


10. Who was sworn in as Kenya’s 4th president?
Answer. Uhuru Muigai Kenyatta

11.Which team won the Vijay Hazare trophy 2013?
Answer. Delhi


12. Name the Venezuelan President who died recently?
Answer. Hugo Chavez



13. Who won the Celebrity Cricket League 2013?
Answer. Karnataka Bulldozers

14. Who won the WGC Cadillac Championship 2013?
Answer. Tiger Woods


15. Who is sworn in as the new governor of Bihar?
Answer. DY Patil


16. Who is sworn in as the new governor of Tripura?
Answer. Devanand Konwar


17. Who is sworn in as the new governor of Kerala?
Answer. Nikhil Kumar


18. Who is sworn in as the new governor of Odisha?
Answer. SC Jamir


19. Who is sworn in as the new governor of Nagaland?
Answer. Ashwani Kumar, He was the former Director of the CBI.

20. Who won the 2013 Malaysian Grand Prix?
Answer. Sebastian Vettel


21. Which are the two elements that added to the Periodic Table recently?
Answer. Flerovium and Livermorium


22. Who was crowned the Femina Miss India World 2013?
Answer. Navneet Kaur Dhilon


23. Who won the Miss India International 2013?
Answer. Zoya Arfoz


24. Who is the Chairman of National Innovation Council in India?
Answer. Sam Pitroda


LDC Questions and Answers 2013 - 2014
<center>LDC Questions and Answers 2013 - 2014 </center>
Reviewed by PSC BOOK on 18:21 Rating: 5

No comments:

Post Bottom Ad

Powered by Blogger.