Kerala PSC Exam Questions and Answers :: Kerala PSC Exam Coaching 2014


  Nick Names of African Countries


1. Which Place is Known as ' Heart of Africa ' ?
Answer: Burundi


2.Which Place is Known as ' Concentration Camp of Africa ' ?
Answer: Equatorial Guinea

3.Which Place is Known as ' Perfumed Islands ' ?
Answer: Comoros

4. Which Place is Known as ' The Star and Key of the Indian Ocean ' ?
Answer: Mauritius

5. Which Place is Known as ' Mini India Of Africa ' ?
Answer: Mauritius

6.Which Place is Known as ' Eighth Continent' ?
Answer: Madagascar

7.Which Place is Known as ' Rainbow Nation ' ?
Answer: South Africa


8.Which Place is Known as ' The City that Never Sleeps ' ?
Answer: Cairo

9. Which Place is Known as ' Pawn of the Horn of Africa ' ?
Answer: Djibouti

10. Which Place is Known as ' Horn of Africa ' ?
Answer: Somalia

11.Which Place is Known as ' Land of The Blacks ' ?
Answer: Sudan

12.Which Place is Known as ' Land of Honest Men ' ?
Answer: Burkina Faso

13. Which Place is Known as ' Africa in Miniature ' ?
Answer: Cameroon

14. Which Place is Known as ' Hinge of Africa ' ?
Answer: Cameroon

15.Which Place is Known as ' Land of Thousand Hills ' ?
Answer: Rwanda

16.Which Place is Known as ' Gift of the Nile ' ?
Answer: Egypt

17. Which Place is Known as ' Dead Heart of Africa ' ?
Answer: Chad



Kerala PSC Exam Questions and Answers :: Kerala PSC Exam Coaching 2014
<center> Kerala PSC Exam Questions and Answers :: Kerala PSC Exam Coaching 2014</center>
Reviewed by PSC BOOK on 21:06 Rating: 5

No comments:

Post Bottom Ad

Powered by Blogger.