General knowledge Questions And Answer fot LDC , LGS Exam 2014


General knowledge Questions And Answer


1. First Afghan War took place in:
Answer:1839

2.2018 FIFA World Cup would be held in:
Answer:Russia

3.The ‘Cannes Award’ is given for excellence in which field?
Answer:Films

4.Who wrote the book ‘Origin of Species’?
Answer:Charles Darwin

5.Who has scored the most runs in a single First-class innings?
Answer:Brian Lara

6. Magnetism at the centre of a bar magnet is?
Answer:Zero

7.The Shanti Swarup Bhatnagar Award is given by which of the following organizations?
Answer: Council for Scientific and Industrial Research

8.The first President of India was?
Answer:Dr. Rajendra Prasad

9.The most commonly used bleaching agent is?
Answer: Chlorine

10.The denominator for the breech presentation is:
Answer:Sacrum

11.RBC’s are enlarged in infection with:
Answer:P. vivax

12.Sodium kept in?
Answer: Kerosene


 13The metal used for Galvanization of Iron sheets?
Answer: Zinc

14.The content of the LPG Cylinder is in the form of?
Answer: Liquid

15.The raw materials from which Rayon is manufactured?
Answer: Cellulose

16Who was the first to measure the velocity of light?
Answer: Roemer

17.Short-sight in human eye can be rectified by:
Answer: Concave lens

18.What is known as Table sugar?
Answer. Sucrose

19.What is the full form of LPG?
Answer. Liquefied Petroleum Gas


20.What is the average PH of honey?
Answer. 3.9
General knowledge Questions And Answer fot LDC , LGS Exam 2014
<center>General knowledge Questions And Answer fot LDC , LGS  Exam 2014</center>
Reviewed by PSC BOOK on 22:04 Rating: 5

No comments:

Post Bottom Ad

Powered by Blogger.